Svetovalni razgovor, depresija

Vsak od nas ima skozi življenjske poti, kdaj težave iz katerih preprosto sam ne zmore.

Tudi pri meni je bilo tako. Ko sem bila najbolj na tleh, se nisem predala. Iskala sem rešitve, si pomagala in iskala prave poti. Na teh poteh, ki so bile lahko lepe, ali pa manj lepe, pa sem spoznala marsikaj, toliko, da danes vem, kdo sem in od kod prihajam in zakaj sem tu. Za vse izkušnje in preizkušnje sem danes vsem, ki so bili in so na moji poti zelo hvaležna. Naučili so me veliko. Včasih je bila šola boleča, a bila je z namenom. Kmalu sem zopet začela poslušati svoj notranji glas in bilo je lažje.

Že zelo dolgo nazaj sem ugotovila, da nisem ista ko drugi, da v moji notranjosti govori drug glas, ki želi pomagati tako meni, kot drugim. Dolgo sem oklevala, leta, da sem končno stopila na to pot. Pot spoznanja, kako lahko pomagam še drugim in jim svetujem, da ne bodo odšli po poti, ki zanje ni zapisana v usodi, ali pa da bodo lažje šli skozi poti, ki jih morajo prehoditi. Za nikogar pa jaz ne moram narediti korake, vsak jih mora sam. Jaz moram prehoditi svoje. Tu sem, da vam svetujem, na vas pa bo, kako se boste odločili. Vsako odločitev pa sprejmem, ker je vaša in verjetno jo potrebujete na tem popotovanju. Vsak bi moral poiskati pomoč takrat, ko je še sveža (se je težava začela), da ni potem preveč dela na sebi. Mogoče kdaj nosimo tudi breme, ki so ga nam zapustili naši predniki, pa smo mi tisti, ki moramo to nalogo dokončati.

Skozi pogovor, dobim signal, kaj moram narediti pri mojemu sogovorniku in tako svetovalni pogovor tudi izpeljem. Nikoli ne vem, kaj bom uporabila, da bom pomagala stranki. Počasi začneva težave lupiti eno za drugo in prihajava do centra, ki je izvor vsega. Vedno pa je potrebno biti pošten do sebe, imeti sebe rad in sprejeti tisto, kar moram.

Če imate težave, ni važno kakšne, pokličite in se naročite, potem bo vse lažje in bližje boste vašim ciljem in željam. Tu smo, da bi bili srečni, tega ne pozabite. Brez strahov, travm, bolečin, le ljubezen in sreča.

V bodoče se bom potrudila, da bom imela tudi izobraževanja, delavnice in podobno, vse za en cilj – biti srečen in živeti v ljubezni!

Vaša svetovalka. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply