Kako v današnjem načinu življenja obdržati zdravje?

Za svoje zdravje in telo smo v prvi vrsti odgovorni sami.

In imamo srečo, da ima naše telo, čeprav je lahko zelo ranljivo, kljub vsemu tako sposobno, da ima samoobnovitveno sposobnost. Težave pa najpogosteje nastanejo, ko škodljivi vplivi iz okolja ali prehrane na telo delujejo predolgo ali je strupov preveč, potem telo ne zmore opravljati funkcije samozdravljenja oziroma razstrupljanja.

Sodobni način življenja nas utaplja v izobilju, ki je vse bolj napolnjeno s kemičnimi dodatki, ki so na dolgi rok našemu telesu neprijazne, kot tudi strupi iz okolja, zdravil, v -vodi, kozmetiki in drugih virov. Na drugi strani pa smo soočeni s hitrim tempom, ki ga diktira sodobni način življenja, kar nas vodi v številne vsakodnevne situacije. Naše telo takrat ni več sposobno prečistiti teh nabranih strupov, kar se začne odražati kot neke vrste bolezen, ki prizadene najšibkejši člen v telesu, to pomeni enega od organov.

Klasična medicina pogosto ne more odkriti pravega vzroka, saj je osredotočena na zdravljenje posamezne posledice in ne celostnega človeka z odkrivanjem vzroka. Zato je pomembno, da se nenehno izobražujemo sami, da stvari razumemo, kot tudi, da najdemo različne alternativne oblike pomoči.

Na drugi strani nam tako pri ohranjanju zdravja lahko pomaga nepredelana hrana (kot pišemo v poglavju o prehrani), ki na telo deluje bazično in onemogoča razvoj bolezni.

Neozdravljivih bolezni ni, so kvečjemu težko ozdravljive bolezni, a če poznamo en sam primer »čudežne ozdravitve«, to pomeni, da jih je mogoče ozdraviti. Pri tem nam lahko pomagajo različni terapevti. Idealno je, da se dopolnjujeta klasični medicinski pristop s holističnim pristopom. Medicinska pomoč je nujna v kritičnih situacijah in za uravnavanje življenjskih funkcij.

Vir:http://www.ekologicen.si/article/5/Kako_%C4%8Dim_dlje_ohraniti_svoje_zdravje_v_dobri_formi

 

About centermodrosti 42 Articles
Najdete nas tudi na facebook strani: https://www.facebook.com/Center-Modrosti-470233663138077/