RAZNO

Zeolit – čudežni mineral za čiščenje organizma

Zeolit je naravni vulkanski mineral, ki je nastal pred milijoni let z ohlajanjem lave v morski vodi. Skozi kamnino so prepredeni tunelčki, ki delujejo kot filter za radioaktivne in strupene snovi ter težke kovine. V skupino zeolitov spada več kot 200 različnih kamnin. Aktivna snov v zeolitu se imenuje klinoptiloit, ki deluje samo takrat, ko je aktivirana s posebnim postopkom (Panacea mikroaktivacija).

Zeolit – spoj zemlje, vode, zraka in ognja

Zeolit je nastajal skozi tisočletja pod posebnimi geološkimi pogoji kot naravna reakcija med kondenzirano paro in oceansko vodo. Rezultat tega procesa je kamen z osupljivimi razstrupljevalnimi lastnostmi, ki ga različni narodi imenujejo kar »čarobni kamen«, »vulkansko srce« ali »kamen življenja«. Leta 1756 ga je odkril švedski znanstvenik Axel Fredrik Cronstedt. Njegovo ime v grščini pomeni »kamen, ki vre«.

Zeolit je mikroporozni mineral, kar pomeni, da je prepleten s številnimi luknjicami. Kristalno rešetko tvorita silicij in aluminij. Brez skrbi – aluminij se v telesu ne izloči iz kristalne strukture, saj je odporen na želodčno kislino in prebavne sokove, zato se nam ni potrebno bati nalaganja aluminija v telesu.

Vsestransko uporaben

Zaradi svojih številnih koristnih lastnosti se uporablja v proizvodnji ekološke prehrane, v gradbeništvu, medicini, farmaciji in pri proizvodnji tehničnih plinov. Uporablja se celo za čiščenje okolja po naravnih nesrečah (npr. jedrska nesreča v Fukušimi). Z njegovo pomočjo lahko iz prostora odstranimo neprijetne vonjave.

V medicini se uporablja pri zastrupitvi z alkoholom in drugimi škodljivimi snovmi. Zeolit namreč deluje kot adsorbent, kar pomeni, da snov ob stiku zadrži v svoji strukturi. Je eden najmočnejših poznanih detoksinatorjev.

Ker je močno negativno nabit, nase privlači strupe, ostanke zdravil, viruse, patogene bakterije, radioaktivne delce, črevesne pline (metan), pesticide, herbicide, proste radikale, presnovne odpadne produkte (amonijak) in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij…), ki jih ujame v mrežo tunelčkov, istočasno pa telesu odda koristne ione, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij. Zeolit odstranjuje nečistoče z receptorjev v tankem črevesju, s čimer izboljša absorpcijo hranljivih snovi in elementov v sledeh.

V današnjem svetu je zelo pomembno, da iz telesa izločimo nakopičene strupe, ki jih prejmemo iz okolja in se jim je praktično nemogoče izogniti, hkrati pa s pomočjo zeolita nadomestimo minerale, ki nam jih prepogosto zmanjkuje. Dve muhi na en mah! Telo z ionsko izmenjavo vsrka le toliko mineralov, kot jih potrebuje, ostali pa se izločijo.

Uživanje zeolita

V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Če pijemo rastlinsko mleko, goste sokove, smoothije in podobne napitke, se moramo zavedati, da je v njih delež vode precej manjši. Njegovo antioksidativno učinkovanje je še intenzivnejše, če ga uživamo z zelenim čajem. Če jemljemo zdravila ali prehranska dopolnila z železom, je priporočljivo, da z jemanjem zeolita počakamo dve uri.

Uživanje zeolita nima nevarnih stranskih učinkov, predoziranje praktično ni mogoče. Sam zeolit (oz. njegova kristalna struktura) se v telesu ne prebavi. Po zaužitju samo potuje skozi prebavni trakt, kjer telesu odda koristne minerale in vase posrka škodljive snovi. Strupi se skupaj z zeolitom iz telesa izločijo približno 24 ur po zaužitju.

Redno jemanje zeolita skrbi za naravno reguliranje kislo-bazičnega ravnovesja v telesu, ki je v sodobnem času neredko porušeno. Delovanje zeolita je prav tako ključnega pomena za stabilizacijo in povišanje zmogljivosti in vzdržljivosti telesa, zato ne preseneča, da po njem pogosto posegajo športniki.

Učinek zeolita bo še močnejši ob sočasnem jemanju kurkume ali guarane. Dobro se kombinira tudi z bentonitom in lanenimi semeni. Zeolita ne jemljemo sočasno z drugimi prehranskimi dopolnili, zdravili za nadledvično žlezo ali kontracepcijskimi tabletami, saj bi lahko izničil njihovo delovanje – naredimo 2 uri vmesnega premora.

Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6.00 in 8.00 zjutraj, med 13.00 in 15.00, med 18.00 in 20.00 ter po 22.00 uri za nočno terapijo.

 

Zunanja uporaba

Zeolit lahko uporabljamo kot masko za obraz, saj odstranjuje ogrce, mozolje in mastno kožo. Kot nadomestek šampona učinkovito odstrani umazanijo in odvečno maščobo. Pri bolečinah v členkih in mišicah ter revmi uporabljamo obkladke z zeolitom. Učinkovito pospešuje celjenje kožnih ran, opeklin in zlomov kosti. Blaži srbečico. Na kožo ga nanašamo zmešanega z vodo. Pasto na debelo nanesemo na kožo (3 – 4 mm), da zeolit ostane vlažen, sicer suši kožo.

Učinek zeolita

Po jemanju zeolita se telo razbremeni. Najbolj razbremenjena so jetra, glavni razstrupljevalni organ. V prebavnem traktu, kjer se zeolit aktivira in privlači katione (pozitivno nabite delce), nastaja kar za polovico manj prostih radikalov. Zeolit poskrbi, da prosti radikali ne zapustijo prebavnega trakta in tako prepreči verižne reakcije v celicah, ki za sabo puščajo poškodbe. V kolikor oksidativni stres traja dolgo časa, lahko te poškodbe vodijo v razvoj rakavih obolenj.

Ker se organizmu pri jemanju zeolita ni potrebno več tako intenzivno ukvarjati z bojem prosti strupom, prostim radikalom in škodljivim mikroorganizmom, se lahko posveča gradnji in regeneraciji telesnih celic, s tem pa se občutno dvigne tudi obrambna moč organizma.

Raziskave so pokazale, da ponavljajoče fizične obremenitve vodijo v motnjo v delovanju črevesne stene – t.i. sindrom prepustnega črevesja (ang. Leaky Gut Syndrome). Pri tem sindromu je črevesna sluznica pretirano prepustna, zato preko nje v krvni obtok ne prehajajo samo hranilne snovi, temveč tudi škodljivi mikroorganizmi in strupi, ki se nahajajo v črevesnem okolju. Škodljive snovi, ki zaidejo v krvni obtok, povzročajo alergijske odzive in avtoimunske bolezni. Zeolit škodljive delce posrka vase in jih varno izloči z blatom, zato je črevesna sluznica manj obremenjena in se lahko regenerira.

Ostale prednosti jemanja zeolita:

 • v telesu ustvari rahlo bazični pH, odstranjuje odvečno kislino in s tem preprečuje nastanek bolezni, ki se pojavljajo v kislem okolju, kot so bolezni želodca, kandidoza in revmatoidni artritis;
 • povečuje moč srčne mišice;
 • znižuje vrednost krvnih maščob;
 • silicij je element v sledeh, ki ga telo nujno potrebuje za zdrave kosti in vezivna tkiva;
 • preprečuje obolenja živcev, ki se pojavijo kot posledica kemoterapije (polinevropatija);
 • lajša otekline in bolečine, blaži opekline in pike žuželk;
 • z vezavo strupov preprečuje nastanek in razvoj rakavih obolenj (raziskave so potrdile njegovo učinkovitost pri kožnem, pljučnem in ledvičnem raku);
 • zaustavlja krvavitve, celi rane;
 • blaži ginekološke težave, težave med menstruacijo in menopavzo;
 • preprečuje karies;
 • pomaga pri hujšanju;
 • izboljšuje vid;
 • spodbuja tvorbo hrustanca in celjenje kosti;
 • pomaga pri pomanjkanju energije;
 • razbremenjuje telo športnikov, pri katerih se pojavlja zakisanost;
 • blaži diabetes, arteriosklerozo in osteoporozo;
 • pomaga pri okužbah z bakterijo Heliobacter – v tem primeru uživamo zeolit brez kombiniranja z dodatki, najbolje na prazen želodec;
 • lajša težave s kožo (akne, dermatitis, rozacea, luskavica…), nohti in lasmi;
 • gladi kožo, zmanjšuje celulit;
 • zdravi vnetja dlesni in ustne sluznice;
 • dviguje nivo železa v krvi (preprečuje slabokrvnost);
 • znižuje nivo histamina, ki povzroča alergijske odzive in seneni nahod;
 • blaži cirozo jeter, zamaščenost jeter, hepatitis in hepatozo;
 • blaži migrene.

Zeolit poveča nivo antioksidantov

Prosti radikali so zelo nestabilne molekule, ki jim manjka en ali več elektronov. Elektroni brez para močno težijo k pridobitvi parnega elektrona, kar dosežejo s krajo elektrona molekulam v okolici. Napadena molekula, ki je izgubila elektron, tako sama postane prosti radikal, ki ji strmi k iskanju parnega elektrona. Začne se verižna reakcija, ki povzroči ogromno škode na celični ravni. Prosti radikali so v določeni meri normalen stranski produkt presnovnega procesa. Njihovo nastajanje znatno spodbujajo okoljski strupi, uživanje alkohola, tobaka in mastne hrane, psihične in fizične obremenitve (intenziven trening, stres…), jemanje zdravil (antibiotikov, kontracepcije, protibolečinskih tablet…), UV-sevanje, onesnaženje z ozonom ter kemoterapija.

Poškodbe, ki jih povzročajo prosti radikali, se popravljajo ponoči. Pri mlajših bolj učinkovito, pri starejših ljudeh manj. V določeni meri so prosti radikali tudi potrebni za pravilno delovanje organizma. Škodljiv je presežek prostih radikalov, ki vodi v razvoj bolezni, kot so zakisanost, oslabljen imunski odziv, srčni napad, nevrodegenerativne bolezni, tumorji, poškodbe dednega materiala in pospešeno staranje organizma.

Prisotnost prostih radikalov merimo po sistemu FRAS (Free Radical Analytical System) v enotah CARR U (Carratelli Units). Pri jemanju zeolita se nivo prostih radikalov v telesu zniža za približno 20,1%. Nivo antioksidantov se poveča za povprečno 27%.

Antioksidanti delujejo kot lovilci prostih radikalov. Oddajo jim manjkajoči elektron in na ta način nevtralizirajo. Čeprav antioksidant pri tem izgubi svoj elektron, se ne spremeni v radikal oz. ostane njegova molekula stabilna.

*******************************************************************************

Tibetanske vaje pomlajevanja

tibetanske-vaje

Niz petih navidez preprostih vaj izvajajo že od nekdaj tibetanski menihi, da bi dosegli fizično zdravje in vitalno življenje.

Pet tibetanskih vaj ali pet obredov pomlajevanja so vaje tibetanskih menihov. Kot rituale jih izvajajo že tisočletja in so del njihove tradicije. Z vajami in zdravo prehrano so menihi ohranjali enerigjo, moč in vitalnost ter upočasnili proces staranja.

Čeprav sistem izgleda preprosto, je njegovo delovanje kompleksno in njegovi učinki intenzivni.

Tibetanske vaje pomlajevanja vračajo vitalnost in življenjsko energijo, telo pa postaja vse bolj zdravo ter gibljivo. Omenjene vaje lahko pomagajo vsakomur, ki jih izvaja redno, da se bo počutil mlajšega, bolj zdravega in zadovoljnega.

Kako začeti
 • Vaje izvajajte zjutraj, ko je vaše telo na najnižji točki dejavnosti, brez sile in naprezanja, sproščeno in ritmično.
 • Vaje se izvaja vsaj uro po jedi, najbolje pa kar na tešče.
 • Pred obredom je dobro popiti kozarec ali dva mlačne vode, v katero lahko stisnete malo limoninega soka, kar je dobro za razstrupljanje telesa in hidracijo organizma.
 • Vsako vajo izvajajte samo do točke, ko postane neprijetno.
 • Dihajte globoko v enakomernem ritmu s prsnim košem.
 • Poslušajte svoje telo in število izvajanj uskladite s svojimi sposobnostmi.
 • Prvi teden izvajajte vajo trikrat, drugi petkrat in tako naprej do 21-krat.
 • Vaje izvajajte samo v lihem številu ponovitev ter pazite na pravilni položaj hrbtenice.

Sčasoma vaje postanejo del našega vsakdana in vsaka nova izvedba bo lahkotnejša in lažja.

1. Vaja – vrtenje (Energija)

1. tibetanska vaja - vrtenjeS to vajo pospešimo pretok ener­gije v telesu. Stojimo sproščeno in umirjeno, roke iztegnemo v odročenju, prsti so skupaj, stopala pa v širini ramen, dlani obrnjene v tla.

Zavrtimo se v smeri urinega kazalca. Ne vrtite se v nasprotni smeri in ne pretiravajte z vrtenjem.

Vedno glavo obrnemo čim hitreje in ves čas pogled usmerjamo v isto točko, da preprečimo vrtoglavico in neravnotežje.

2. vaja (Zemlja)

2. tibetanska vaja ZemljaLežimo na hrbtu in dlani položimo poleg nog na tla.

Vdihnemo, hkrati dvignemo noge (če vam ne gre takoj z iztegnjenimi nogami, jih pokrčite v kolenu) in glavo čim bolj približamo prsnemu košu.

Zadržimo dih, nato pa glavo in noge med izdihom počasi spuščamo nazaj v začetni položaj.

3. vaja (Zrak)

3. tibetanska vaja ZrakSedimo na peti ali klečimo na tleh, hrbtenica je vzravnana, dlani pa položimo na zadnjico.

Med vdihom počasi potiskamo glavo in vrat kolikor mogoče nazaj in zadržimo dih. Med izdihom počasi položimo glavo na prsi.

Pri nagibu nazaj moramo biti pozorni, da ne povzročimo prevelikega pritiska v ledvenem predelu.

4. vaja (Voda)

4. tibetanska vaja VodaSedimo na tleh, stopala so v širini bokov, dlani na tleh ob stegnih, glava pa na prsih.

Vdihnemo in hkrati dvignemo telo naprej in gor, glavo potisnemo nazaj in napravimo most.

Za trenutek zadržimo dih, potem pa se med izdihom usedemo v prvotni položaj.

5. vaja (Ogenj)

5. tibetanska vaja OgenjVajo pričnemo na vseh štirih. Iztegnemo nogi in telo spustimo v lok, naslonjeni na iztegnjene roke in spodvite prste na nogah.

Med vdihom izvedemo piramido, ko se opremo na roke in noge, pete potisnemo na tla in visoko dvignemo medenico ter naslonimo glavo na prsi in zadržimo dih.

Med izdihom se spustimo nazaj v lok in glavo potisnemo čim bolj nazaj.

Za konec

Vajam lahko tudi sami dodate kakšen položaj, v katerem se počutite dobro.

Po zaključku vaj se vsaj za nekaj trenutkov ulezite na tla in se popolnoma sprostite.

Če boste redno vadili in začeli tudi na druge načine skrbeti za svoje telo, boste kmalu opazili pozitivne spremembe. Telo bo dobivalo skladnejšo obliko, počutili se boste prenovljeni, okrepljeni in vaš lahkoten korak in mladosten videz bodo zagotovo vsi opazili.

In še video:

http://www.aktivni.si/fitnes/vaje/videovadnica-tibetanske-vaje/

Vir: www.aktivni.si

***************************************************

OPOZORILO

Opozarjam, da vse opisane oblike svetovanja in pomoči ne spadajo pod uradno priznano terapevtsko pomoč ali uradno priznano medicino. Zavedati se morate, da moj princip svetovanja in poučevanja v nobeni obliki ne nadomešča tradicionalnega terapevtskega zdravljenja. Z izvajanjem različnih tehnik vam lahko pomagam le izboljšati kvaliteto življenja in da začnete na življenjske situacije gledati z druge perspektive. Pojem ”svetovanje” se nanaša zgolj na nov pogled situacij in v nobeni meri ne nadomešča fizičnega ali psihološkega zdravljenja. V primeru, da se odločite za svetovanje pri meni, morate v celoti prevzeti popolno odgovornost za to. Če ste v procesu kakršnegakoli zdravljenja in ste v dvomih, če ga lahko dopolnite z mojim svetovanjem, terapijami, se zato obrnite na vašega zdravnika ali terapevta.

**********************************************************

Kaj je intoleranca na hrano?

untitled-3

Intoleranca na hrano je pojav različnih alergij. Alergeni povečujejo reakcijo ali nasprotno delovanje imunskega sistema, medtem ko živila, ki ustvarjajo in povzročajo intoleranco, ustvarjajo polje motenj, s katerim se zmanjšuje delovanje metabolizma. No, to je razlog, zakaj v večini primerov  z nadaljevanjem vnašanja intolerantnih živil, postajamo vse bolj debeli,  trpimo zaradi glavobolov, oteklin, motenj krvnega obtoka ter veliko drugih pojavov, povezanih in navzočih na problematičnih področjih.

Včasih se zgodi, da smo intolerantni na živila, katera do zdaj v življenju nismo uživali, ker test pokaže nasprotje ali kontrast med hrano in tkivom, ki se analizira. Npr. alergija na avstralske rože, katere nikoli nismo povonjali … kar je absolutno naravno in normalno. Potem, tukaj je tipična intoleranca, ki je odvisna od dejstva, da za mizo pogosto preveč uporabljamo jedi iz moke, kvasa, omak, začimb, itd. Veliko pacientov bi lahko bilo intolerantnih na skupine živil enostavno, zato ker obstajajo določene kategorije živil z veliko močjo intolerance oziroma ustvarjajo visok procent intolerance.

TEST INTOLERANCE Z ODVZEMOM LAS

hrana

BIOTEST intolerance na hrano se pri nas izvaja na osnovi DNK vaših las. Vzamemo vam pramen las in ga pošljemo v laboratorij.  Pri nas v Sloveniji  se v večini opravljajo pregledi z odvzemom krvi, s tem kontrolirajo alergije na odziv imunskega sistema. Las, za razliko od krvi, shrani in se »spomni«, kaj ste jedli v preteklosti in na ta način dobimo bolj natančne in podrobnejše podatke, ki so bolj verodostojni kot trenutna reakcija.

META-SUBSTANCE

Meta-substance analiza se uporablja samo v laboratorijih Daphne Lab, ki imajo pravico do patenta. To je edina snov, ki omogoča branje valov bioloških tkiv v štirih dimenzijah (tri osi diagram – X, Y, Z, in je os času – t).

S to novo metodo, ki jih ponuja več kot 30 BIOTESTOV, ki prikazujejo analizo več  vrst:  test na 550 živil, 15 vitaminov, 20 aminokislin,na 9 mineralov, 300 bakterij, 10 encimov, test toksinov iz telesa, dodatki in še veliko drugih indeksov.

Edinstven BIOTEST podjetja Daphne Lab nima konkurence, patentiran in registriran je z ACS-in, z ISO 9000 in velja za potrjeno metodo ASL – AIAS in potrjuje 94-odstotno natančnost rezultatov.

POSTOPEK

Pramen las je potopljen v meta snovi, ki okrepijo signal iz globin las, nato računalnik za odkrivanje bere in odkriva intoleranco.  Torej računalnik nato prenaša vrsto signalov, ki so značilni za nekatera živila ali sestavine delov, ki jih je treba izvesti.  Las ustrezno odgovarja s svojim karakterističnim signalom, s povezavo vstopa v bioresonanco, drugače povedano, pride do izmenjave signalov različnih biofrekvenc. Serija izračunov s pomočjo posebnih matematičnih metod, se podatki nato obdelujejo in grafično prikažejo v odstotkih, tabelah, matrikah in predvidenimi vektorji.

BIOTEST V PRIMERJAVI Z DRUGIMI TESTI

Citotesti ali testi, ki se izvajajo na osnovi odvzete krvi, ti analizirajo posebno imunsko reakcijo, tj. oblikovanje specifičnih imunoglobinov, ki so značilni za alergijo ali preobčutljivostjo na določeno hrano.

Primer opisa enega testa z odvzemom krvi:  Test se opravlja na podlagi encimsko-imunske reakcije, ki se zgodi v kolikor se v vaši krvi nahajajo IgG protitelesa (IgG imunoglobulini), ki se vežejo s specifičnim antigenom iz živila. Test zazna pozitivne reakcije s čimer dobimo informacije na katero vrsto hrane smo intolerantni. Test je zanesljiv in natančen, pri tem pa dobimo rezultate za 176 živil oziroma prehranskih antigenov. (vzeto iz spleta)

Na ta način lahko le odkrijejo alergijo ali intoleranco do določene hrane, medtem ko naš test analizira področje  obremenitve, ki jo  ustvarja določeno živilo ali element, zato lahko naš test poda bolj natančne podatke in rezultate za opredelitev motenj.

Na temelju naših rezultatov teh testov, lahko pripravimo bolj podroben individualen načrt prehrambnih navad. Na živilo, ki ste intolerantni po testu, še ne pomeni, da ga ne boste več nikoli uživali. Nekatera živila lahko po preteku določenega časa zopet uživate.

Z analizo za prehrano boste našli pravi način za doseganje zdrave telesne teže in vitalnosti za boljše zdravje, predvsem pa počutje, da po jedi ne boste več utrujeni, napihnjeni in pod stresom. 

Primer ene strani obširnega poročila, ki ga dobite po opravljenem testu:

test intolearance

********************************************************************************************

POUČNA ŽIVLJENJSKA ZGODBA:

Oče je sinu rekel: “Diplomiral si z odliko, zato ti podarjam avto, ki sem ga kupil pred časom … star je nekaj let. Toda preden ti ga dam, želim, da ga odpelješ k preprodajalcu avtov v centru mesta in jim poveš, da ga želim prodati. Boš videl, koliko ti ponujajo.
Sin je šel, se vrnil k očetu in rekel: “Ponudili so mi 1.000 dolarjev, ker je videti zelo dotrajan.”
Oče je rekel: “Pelji ga še v zastavljalnico.” Sin je šel v zastavljalnico, se vrnil k očetu in rekel: “Zastavljalnica je ponudila 100 dolarjev, ker je zelo star avto.”
Oče je nato prosil sina, naj gre v avto klub in jim pokaže avto.
Sin je res šel še v avto v klub, se vrnil in rekel očetu: “Nekateri v klubu so ponudili 100.000 dolarjev, ker gre za Nissan Skyline R34, ikoničen avto in za marsikoga zelo iskan avto.”
Oče je zaključil z besedami: “Hotel sem, da veš, da te samo na pravem mestu cenijo na pravi način. Če nisi cenjen, se ne jezi. Pomeni le, da si na napačnem mestu, z napačnimi ljudmi.
Kdor pozna tvojo vrednost, te ceni. Nikoli ne ostani z ljudmi, kateri ne vidijo tvojih vrednot in izogni se tistim, ki samo kritizirajo in širijo negativnost.

Be the first to comment

Leave a Reply