Analiza telesne sestave

IZJEMNA TANITA ANALIZA TELESNE SESTAVE


Vas zanima, kakšna je vaša telesna sestava, kakšen imate delež telesnih maščob, mišične mase, kako deluje vaš metabolizem …? Potem ne zamudite te priložnosti in čimprej poskrbite, da stres, prehrana ne bosta več vplivala na vaše slabo počutje ter pridite na meritve in svetovanje v Center za zdravje.

Celovita analiza telesne sestave s Tanita meritvijo in strokovno svetovanje, kako izboljšati zdravje in zdrav način življenja.
Preverite, kako ste s svojim življenjem vplivali na stanje in starost vašega telesa ter naredite korak naprej do vašega boljšega počutja in zdravja.

Za svoje zdravje in telo smo v prvi vrsti odgovorni sami.
In imamo srečo, da je naše telo, čeprav je lahko zelo ranljivo, sposobnost samoobnavljanja. Težave pa najpogosteje nastanejo, ko škodljivi vplivi iz okolja ali prehrane na telo delujejo predolgo ali je strupov preveč, potem telo ne zmore opravljati funkcije samozdravljenja oziroma razstrupljanja.
Sodobni način življenja nas utaplja v izobilju, ki je vse bolj napolnjeno s kemičnimi dodatki, ki so na dolgi rok našemu telesu neprijazni, kot tudi strupi iz okolja, zdravil, vode, kozmetike in drugih virov. Na drugi strani pa smo soočeni s hitrim tempom, ki ga diktira sodobni način življenja, kar nas vodi v številne vsakodnevne situacije. Naše telo takrat ni več sposobno prečistiti teh nabranih strupov, kar se začne odražati kot neke vrste bolezen, ki prizadene najšibkejši člen v telesu, to pomeni enega od organov.

Ponudba vsebuje:


– Tanita meritev in analizo telesne sestave,
 ki vključuje: težo, delež telesne maščobe, delež vode v telesu, nivo maščobe v trebušnem predelu, mišično maso, težo kosti, bazalni metabolizem.
– Celovito strokovno svetovanje v Centru za zdravje
Nasvet strokovnjaka za dobro počutje, uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog.
Priporočljiv individualni program za izboljšanje kakovosti življenja.
– Številne rešitve vaših zdravstvenih težav za dolgo, zdravo in aktivno življenje

Izvedeli boste kakšen je vaš delež telesne maščobe, vode v telesu, nivo maščobe v trebušnem predelu, mišična masa, teža kosti, bazalni metabolizem, kakšna je dejanska starost vašega telesa in kako s svojim trenutnim načinom življenja vplivate na svoje zdravje. Strokovnjak vam bodo poleg meritve brezplačno svetovali, kako se na enostaven način rešiti težav in kaj lahko storite za izboljšanje svojega počutja.

PREKOMERNA TEŽA

Prekomerna telesna teža je opredeljena z indeksom telesne mase – ITM (kg/m2) (ang. body mass index – BMI). Ko je ITM 30 ali več, govorimo o debelosti (razpredelnica 1, oranžna barva). Ocenjujejo, da se delež debelosti v populaciji povečuje;  v Sloveniji naj bi bil 15%*. Debelost povezujejo s srčno žilnimi obolenji, sladkorno boleznijo tipa 2, povišanim krvnim tlakom, hiperlipidemijo, nekaterimi rakavimi obolenji (sluznica maternice, dojka, črevo) in neplodnostjo.

razpredelnica 1:  ITM (glede na telesno težo in višino)
Vpliv debelosti na neplodnost

Estrogeni so hormoni, ki  uravnavajo menstruacijo in pripravljajo maternico za nosečnost. Pretežno nastajajo v jajčnikih, v primeru debelosti pa se dodatno proizvajajo v maščobnih celicah. Povišan nivo estrogenov povzroča hormonsko neravnovesje, ki vpliva (moti) na ovulacijo. Debelost tako povzroča neredne menstrualne cikluse, poveča tveganje za  neplodnosti, zmanjša uspešnost postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo in poviša tveganje za spontani splav. Debelost se pojavlja pri sindromu policističnih jajčnikov in lahko povzroča neplodnost pri moških. Ob tem je potrebno poudariti, da debelost poveča tveganje za povišan krvni tlak in sladkorno bolezen tudi v nosečnosti.

*vir: Tvegana vedenja povezana z zdravjem in nekatera zdravstvena stanja pri odraslih prebivalcih Slovenije, Zaletel-Kragelj L. Fras Z. Maučec-Zakotnik J. 2004.

Be the first to comment

Leave a Reply